El treball darrere d’una maqueta

Hem dic Marc i posseeixo un Cicle Formatiu de Grau Superior de Maquetisme i Modelisme a l’Escola Llotja. Per convalidar el títol vaig decidir fer les 100 hores obligatòries de pràctiques a Catalunya en Miniatura perquè és un lloc mític en el qual generalment tothom hi ha estat un cop a la seva vida, i és un lloc que a mi personalment m’agrada molt. A més, si ets maquetista saps la feina que comporta fer cada una de les maquetes.

He estat, juntament amb una altra companya, durant cinc setmanes adquirint formació a Catalunya en Miniatura. Ha estat una gran experiència, ja que tots dos hem après algunes tècniques per a maquetes que no coneixíem, i les persones que treballen allà han estat molt amables amb nosaltres i ens han ajudat en tot el possible.

La nostra experiència de 100h a Catalunya en Miniatura ha constat de les següents experiències: les primeres setmanes vam estar reconstruint l’escalinata de la maqueta de la Colònia Güell i també algunes de les seves columnes i teules, a part de tapar forats i esquerdes amb una cola i pintar mitjançant imprimació les parts noves. També vam pintar 34 miniatures de personal de manteniment del servei de ferrocarril. (treball realitzat entre les dates del 21 febrer – 2 març).

Seguidament, vam estar pintant la maqueta de la Colònia Güell, vam fer totes les facanes noves i l’escalinata a partir d’imatges de l’obra original, a més de pintar tots els maons, el trencadís i totes les pedres amb diferents tons per fer contrastos i aconseguir la millor reproducció possible. Per últim, vam enganxar algunes miniatures de persones en diferents zones de la maqueta, entre altres elements. (5 març- 16 març)

L’última setmana vam començar a pintar les puntes de les torres de la Sagrada Família, i l’últim dia ens van ensenyar a com fer un paisatge amb ciment, a com construir arbustos, matolls, etc. Aquesta última tècnica em va resultar molt interessant. (19 març- 23 març)

A part de fer maquetes i pintar-les, també vam estar arreglant el tren de Catalunya en Miniatura amb massilla i vam pintar tot el terra de color vermell, les línies també vermelles i en tonalitats de color verd fosc i bronze la locomotora i els vagons. També el 2 de març vam estar arreglant alguns dels desperfectes del parc ocasionats pel vent.

Marc

Antic alumne de l’Escola Llotja i maquetista en pràctiques a Catalunya en Miniatura

El Bosc Animat no s’atura!

Vine a viure el Bosc Animat a Catalunya en Miniatura, circuit infantil i circuit adult, diversió amb familia! Podeu disfrutar de ponts, escalada, tirolines rodejats

LA MARATÓ DE TV3

Catalunya en Miniatura colabora con la Marató de Tv3, ya puedes comprar aquí en taquilla tu CD!  

Más vale prevenir Episodio 5: Ciberacoso

Más vale prevenir Seis historias ficcionadas para generar conversación entorno a la adicción y los comportamientos de riesgo, que pretende ayudarte a adquirir herramientas para