Els secrets dels monestirs de la ruta del Císter

Els tres monestirs estiguen situats entre les províncies de Tarragona i Lleida. El nom de la ruta es deu al fet que aquests monestirs pertanyen a l’Ordre del Cister.El que farem a aquest article és descobrir algun dels secrets de cadascun d’ells.

  • Monestir de Poblet: és un dels monestirs més gran d’Europa. Hi podem trobar els Panteons Reals dels Reis de la Corona d’Aragó, entre altres personatges il·lustres. És un dels pocs monestirs espanyols que ha estat declarat Patrimoni de la Humanitatper la UNESCO.
  • Monestir de Santes Creus:de tots els monestirs de la Ruta del Cisterés en l’únic que no existeix vida monàstica. Va gaudir d’anys de riquesa gràcies al fet que molts nobles el triaven com a panteó, fins que el Monestir de Poblet va començar a acollir els panteons dels nobles.
  • Monestir de Vallbona de les Monges: del tres és l’únic en què habitaven monges.

Tots tres monestirs gaudeixen d’un conjunt d’edificacions externes, les quals actualment no es conserven a causa de les diferents guerres que han succeït al territori.

Els tres monestirs es caracteritzen per un estil d’elevada austeritat tant a les estades interiors com a les façanes exteriors. Podràs gaudir d’una altra perspectiva d’aquestes edificacions a Catalunya en Miniatura, amb la que podràs observar la senzillesa arquitectònica que caracteritzen aquests monestirs, a diferència de les diferents tendències artístiques que destaquen a altres edificis religiosos.

Taller de Catalunya en Miniatura

El Bosc Animat no s’atura!

Vine a viure el Bosc Animat a Catalunya en Miniatura, circuit infantil i circuit adult, diversió amb familia! Podeu disfrutar de ponts, escalada, tirolines rodejats

LA MARATÓ DE TV3

Catalunya en Miniatura colabora con la Marató de Tv3, ya puedes comprar aquí en taquilla tu CD!  

Más vale prevenir Episodio 5: Ciberacoso

Más vale prevenir Seis historias ficcionadas para generar conversación entorno a la adicción y los comportamientos de riesgo, que pretende ayudarte a adquirir herramientas para